Recept: Tvarohové řezy s rybízem
Kategorie receptu: Moučníky
Postup přípravy
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem, přidáme jogurt, vejce, olej, trochu mléka a důkladně rukama vypracujeme těsto, které necháme lehce odpočinout asi 5 - 10 minut a potom ho na pomoučeném vale vyválíme a přeložíme na tukem vymazaný plech. Těsto vložíme do trouby a asi 15 minut pečeme při 180 °C. Zapečené těsto potřeme tvarohovou náplní, na ni rozložíme omyté a osušené kuličky rybízu, posypeme cukrem a nakonec drobenkou. Dáme zpět do trouby a dopečeme dozlatova. Necháme vychladnout, krájíme na řezy, které posypeme cukrem a podáváme například ke kávě.
Tvarohová náplň: Tvaroh srní-cháme s moučkovým cukrem a žloutky, přidáme mouku a mléko tak, aby vznikla hustší hmota. Potom zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků, do kterého jsme zašlehali vanilkový cukr.
Drobenka: Hrubou mouku rozdrobíme s máslem a moučkovým cukrem.
Suroviny
- 2 a třetina šálku polohrubé mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 a čtvrt šálku moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 5 lžic oleje
- mléko
- čerstvý rybíz
- krupicový cukr