Skvělý marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem ;-)
Marinovaný hovězí steak s ostrým cibulovo-brusinkovým dipem
Suroviny:
(pro 4 osoby)
Na steaky
- 4 snítky rozmarýnu
- 1 svazek tymiánu
- 2 lžičky hrubě drceného pepře
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 hovězí steaky à 200 g
- sůl
Na dip
- 250 g cibule
- 1 lžíce oleje
- 1 malá zelená čili paprika
- 1 střik vermutu, např. Noilly Prat
- 100 ml Cumberlandské omáčky
- 75 g sušených Cranberries, amerických brusinek
- sůl
- pepř
Postup:
Bylinky operte a nahrubo nasekejte. V mělké misce je smíchejte s pepřem a olivovým olejem. Steaky vložte do marinády a z obou stran ji vetřete do masa. V zakryté misce uložte přes noc do lednice.
Na dip oloupejte a nahrubo nakrájejte cibuli. Rozpalte olej a cibuli na něm 8 – 10 minut poduste. Očistěte a opláchněte čili papričku a nakrájejte ji najemno. Přidejte ji k cibuli a krátce poduste. Poté zalijte střikem vermutu. Vmíchejte Cumberlandskou omáčku. Přidejte nahrubo nasekané americké brusinky. Trochu osolte a opepřete.
Steaky vyjměte z marinády a osušte. Grilujte na horkém grilu s dřevěným uhlím po obou stranách cca 5 minut. Hotové steaky posolte a podávejte společně s cibulovo-brusinkovým dipem.
Doba přípravy:
cca 30 minut + doba marinování
Nutriční hodnoty na jednu porci:
Energie: 457 kcal / 1916 kJ
Bílkoviny: 45,8 g
Tuky: 16,8 g
Sacharidy: 31 g